Mer om sökmotoroptimering

november 21, 2010 § Lämna en kommentar

Ibland roar jag mig med att sitta och titta på hur många dåliga hemsidor det finns idag. Många företag annonserar fortfarande väldigt mycket i tidningar och reklamutskick. Mina kollegor och jag brukar sitta och få oss ett gott skratt när vi skickar sidor till varandra. Det finns så många storföretag där ute som ligger efter sin tid.

Ett exempel på företag som har stigit enormt i ranking sedan förändring av sin hemsida är http://www.dinsko.se. Första intrycket är mycket dåligt eftersom den är uppbyggd i flash. Men någon förstod att de är viktigt att produkterna inte är inbakade i grafik. Utan att det också faktiskt står i html text.
Tidigare var hela sidan gjord i flash. Inte nu längre och detta med positivt besked, hemsidan är nummer 6 vid en sökning på skor.

Några viktiga saker att tänka på vid sökmotoroptimering är:

* Google kollar vad du har emellan <title></title> taggen . Försök att beskriva ditt företag samtidigt som du tänker på vilka sökord som är optimerat för din hemsida.
* Att både ha med ”description” och ”keywords” i <meta> taggen. Försök att tänka på vilka sökord som du vill ha besökare ifrån. Det sägs att google inte använder ”keywords” taggen. Men följ W3C standard och använd den ändå.
* Se till så att orden du har med i ”description” och ”keywords” finns med i din naturliga text under html taggar som <h1>, <h2>, <strong>, <b> och <p>.
* Densiteten i nyckelord är viktiga. Därför bör nyckelorden upprepa sig i texten. Duktiga skribenter bör alltså avstå deras konventioner.
* Glöm inte att beskriva bilden med hjälp av alt=” ” under <img>  taggen. Det här hjälper google att hitta bilder.
* Undvik flash. Även om text i flash kan tas upp av googles sökmotor så är det inte optimalt. Mycket i flash tolkas bara som grafik och därför struntar man i det.
* Undvik Javascript till länkar. Använd bara vanliga HTML länkar som <a></a>.
* Fixa en sitemap. Det kan du göra här: http://www.xml-sitemaps.com/
* Fixa en robots.txt. Även om text filen är tom. Läs mer här: http://www.robotstxt.org/
* Se till så att ingen länk är lik den andra.
* Ta bort dold text. Det fungerar inte att försöka lura sökmotorer med dold text.
* Om många andra hemsidor har en länk till din sida så påverkar det din page-ranking positivt. Det är en anledning varför man skall använda sociala medier och länka till sin hemsida.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Mer om sökmotoroptimeringTobiasboman's Blog.

Meta

%d bloggare gillar detta: